MEGHÍVÓ
 

Antihisztamin igen, immunterápia nem?

A magyar lakosság 30 %- a szenved allergiás megbetegedésben, a statisztika szerint a légzőszervi allergiával küszködők- pollen, poratka- vannak többségben.
A tüneti kezelésként alkalmazott antihisztaminok hatását mindenki ismeri, de hozzájuthatnak-e a betegek idehaza az immunterápiás készítményekhez?
A válasz igen, de, csak ha a beteg jó mélyen belenyúl a pénztárcájába, már ha teheti. Míg az antihisztaminokat 70-90 százalékos támogatással kapják a betegek, az immunterápiás készítményeket nem támogatja a biztosító.  Miközben a méh és darázscsípésbe könnyen belehalhat, aki erre allergiás, még akkor sem jár támogatás a betegnek,  ha  a tabletta, vagy az injekció életet ment.
Mi lehet a diszkrimináció oka? Pedig bizonyítottan megakadályozzák, hogy az allergia asztmává alakuljon, ráadásul sok esetben maga az allergia is elmúlik tőle.  Hiába virágzik a parlagfű, nincs köhögés, orrfolyás, könnyezés.

Igaz-e, hogy az európai biztosítók sem támogatják az immunterápiát?
Ezekre a kérdésekre is válaszolnak a Műszaki Egyetemen rendezett nemzetközi konferencia - címe: Nemzetközi Szimpózium az Immunterápiáról10 évvel a Budapesti  EAACI kongresszus után - résztvevői.  A konferencia szünetében sajtótájékoztatót, tartunk, ahová szeretettel várjuk a sajtó munkatársait.

Résztvevők:

  • Dr. Nékám Kristóf  a Magyar Allergológiai  és  Klinikai Immunológiai Társaság elnöke 
  • Poós Péter   az Allergiás Betegek Országos Szövetségének elnöke
  • Zempléni János az Asztmás és Allergiás Gyerekek Szövetségének elnöke
  • Dr. Frank  Tibor a Frank Diagnosztika ügyvezető igazgatója

Moderátor: B.Király Györgyi

Helyszín:

Budapesti Műszaki Egyetem 
Budafoki úti épület  Előadóterem

Időpont: 2007. november 3.péntek 11 óra

A sajtó munkatársait érdekes információkkal és terített asztallal várjuk!

Kérjük részvételét  Csapó Áginál jelezze a  06-20 9328274 telefonszámon, vagy a  kosesbika@t-online. hu e-mail címen.