Sajtóanyag

 

Dimenzio-egeszsegpenztar.jpg

24 órás szövettani diagnosztika a szakma legismertebb képviselőivel

Új szolgáltatással mutatkozik be a 10-ik születésnapját ünneplő 1998-ban szerveződött Dimenzió Egészségpénztár, amely egyre erősebb a piacon, hiszen a Dimenzió és az Erste Harmónia egyesülésével tagjainak száma 40.000 főre gyarapodott .
A DIMENZIÓ szolgáltatási palettájának része a krízishelyzetek menedzselése, a beteg utak , a betegirányítási rendszer egyszerűsítése de a  kórházi háttér, és  a VIP- hotelek igénybevétele is beépült a rendszerbe, ugyanis 10 000 szolgáltatóval együttműködve nyújt kiemelkedő   színvonalú ellátást tagjainak.
A kiemelt szolgáltatók között helyet kapott : a Szent Imre Kórház, a Balatonfüredi Szívkórház, a Visegrádi Rehabilitációs Szakkórház és Gyógyfürdő, illetve a MAZSIHISZ – Dimenzió Ápolási Kórház.

A Dimenzió több olyan feladatot is ellát, amit az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nem, vagy csak részben finanszíroz. 10 év alatt  az egészségpénztár eljutott odáig,  hogy a biztosított a számláján lévő pénzből saját maga és családja számára prevenciós szolgáltatást, sporttevékenységet, rekreációs tevékenységet, gyógyászati segédeszközt, optikai termékeket vásárolhat., élhet a méregtelenítő kúra, a lé-böjt kúra lehetőségével, az akupunktúrával ,vagy  szakszerű segítséget kaphat a  nagyon divatos- és persze egészséges-  fogyókúra-programhoz. Is.

A paletta most a 24 órás szövettani diagnózissal is bővül. Amíg számos fejlett ipari országban csökkent a rosszindulatú daganatos betegségek miatti halálesetek száma, Magyarországon mindeddig nem sikerült ezt elérni, sőt a helyzet tovább romlott . Az állami számvevőszék idei jelentéséből az is kiderül, hogy hazánkban számottevően nagyobb arányban halnak meg rákban az emberek ,mint más államokban.. Amíg az iparilag fejlett államokat tömörítő OECD országok átlagában 100 ezer emberből átlagosan évente 227 veszíti életét rákban, addig Magyarországon 346.  A legveszedelmesebb a tüdőrák, ám sok halálos áldozatot szednek azok a tumorok is (emlőrák, vastagbélrák, méhnyak rák), amelyek ellen léteznek hatékony szűrővizsgálatok.

Így manapság talán már nincs is olyan ember körülöttünk, akinek a családjában, baráti- vagy ismerősi körében ne fordult volna elő olyan betegség, mely egy csapásra megváltoztatta életüket. A Semmelweis Egészségügyi Kft. és a Dimenzió Egészségpénztár együttes törekvése, hogy egy olyan nehéz élethelyzetben, amikor a daganatos betegség árnya lebeg felettünk, felhívja a figyelmet arra az eljárásra, melynek köszönhetően nem kell heteket várni a szövettani eredményre, hanem az akár 24 óra alatt is elvégezhető.

A Semmelweis Egyetem Patológiai Intézetei nemzetközi szinten is elismert szakorvosainak közreműködésével a betegek és hozzátartozóik olyan magas szintű ellátást kapnak ahol a szakértelem, a legmodernebb technikai eljárások, a gyors és pontos tájékoztatás egészítik ki a terápiát, ezzel is hozzájárulva a mielőbbi gyógyuláshoz.

Szaktanácsadók

  • Prof. Dr. Matolcsy András egyetemi tanár, szakmai vezető
  • Prof. Dr. Bodó Miklós egyetemi tanár
  • Prof. Dr. Kopper László egyetemi tanár
  • Prof. Dr. Nagy Péter egyetemi tanár
  • Prof. Dr. Schaff Zsuzsa egyetemi tanár
  • Prof. Dr. Tímár József egyetemi tanár
  • Dr. Sápi Zoltán egyetemi docens

A munkanapokon 12 óráig beérkezett szövettani minták szakorvosi diagnózisa következő munkanapon 12 óráig elkészül. A rákbetegség diagnózisa mindig kettôs: a rosszindulatú daganat tényének kimutatása, illetve a primer tumor regionális és távoli áttétek elhelyezkedésének, kiterjedtségének, szomszédos szervekhez való viszonyának meghatározása.
A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a biztos diagnózis érdekében minden szövettani vizsgálatot két patológus szakorvos véleményez. Szükség esetén a legmagasabb szintű, immunhisztológiai, genetikai és molekuláris vizsgálatokkal támasztják alá a pontos diagnózist.
Ezt az önköltséges vizsgálatot a beteg egészségpénztári számlájáról is kiegyenlítheti, vagy ennek híján készpénzben fizetheti.

A vizsgálat menete:

  • a szövettani minta beérkezését követő 24 órán belül SMS/e-mail értesítést küldenek a beteg és a kezelőorvos részére a diagnózisról *    (bonyolult, további vizsgálatokat - immunhisztológiai, genetikai, molekuláris - igénylő esetekben  a vizsgálat lehetséges eredményéről és a várható végleges diagnózis időpontjáról
  • az üzenetek elküldését követően kipostázzák az írásos leletet  a beteg címére
  • további vizsgálatokat igénylő esetekben 24 órán belül előzetes értesítést küldenek a vizsgálat addigi eredményéről és a további menetéről a fentiek szerint

A beteg miután megkapta az értesítést, telefonon vagy személyesen azonnal érdeklődhet kezelőorvosánál, aki a pontos diagnózisról haladéktalanul tájékoztatja.

Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vidéki betegek se kerüljenek hátrányos helyzetbe a földrajzi távolság miatt. Részükre biztosítják, hogy szervezett formában jussanak el a minták a budapesti laboratóriumba. Erről a kezelőorvos minden esetben pontos tájékoztatást ad.

További információért keresse  B. Király Györgyit a bkgy@t-online.hu  címen.